Gravidmassage

I min klinik er der fokus på dig som kommende mor samt på dit barn i maven. Jeg tilbyder en gravidmassage, som er anderledes end traditionel massage, da det er en massage med fokus på både mor og barn og en naturlig styrkelse af tilknytningen mellem de to. Der er tale om en blid afspændingsmassage, som giver dig en indre ro og mulighed for en dybere kontakt med dit barn i maven. Under massagen frigives store mængder oxitocin, som naturligt styrker tilknytningen mellem mor og barn, samtidig reduceres stress, hvilket giver dig ro i kroppen og en øget kropsbevidsthed. Du vil opleve at generelle graviditetsgener forebygges eller lindres igennem massagen, det gælder både søvnløshed, hævede fingre og fødder, uro eller kramper i benene samt bækken og lændesmerter.

Det er vigtigt for mig, at du går fra klinikken med en følelse af velvære, ro og større kontakt med din krop og dit barn i maven. Din graviditet skal være en god tid, hvor du allerede har fået skabt en god kontakt mellem dig og dit barn inden fødslen.

Fødselsmodning

Massage virker befordrende på den kommende fødsel, da regelmæssig massage i den sidste del af graviditeten påvirker din smertetærskel positivt og fremmer kroppens parathed til at gå spontant i fødsel. Derfor kan graviditetsmassage med fordel indgå som en del af din måde at forberede dig til din kommende fødsel.

Jeg tilbyder fødselsmodning som behandling fra uge 40+0. Fødselsmodning  er en helkropsmassage og modnende zoneterapi evt. efterfulgt af en hindeløsning, hvis livmodermunden er moden til det.En hindeløsning er et ikke-medicinsk redskab i jordemodertasken.  Konkret er det en indvendig undersøgelse, hvor jeg med mine fingre vurderer din livmoderhals og livmodermunds modenhed ift fødslen. Hvis livmodermunden er lidt åben kan en finger komme indenfor livmoderhalsen og drejes rundt. Dermed sker der en provokation af livmoderen og der frigives et hormon, der kan være med til at modne til fødsel. En hindeløsning kræver, at der er gunstige forhold, som gør det muligt at lave en egentlig løsning. Du skal derfor være forberedt på, at du muligvis kommer til fødselsmodning, hvor jeg vurderer, at det ikke er muligt at foretage en hindeløsning.

Måske har du ingen reaktion på hindeløsningen, mens andre får nogle timer med plukkeveer som modner og gør livmodermunden blødere og mere eftergiven. Og så er der de kvinder, der erfarer, at det var nok til at skubbe fødslen i gang. Hindeløsning kan være ubehageligt eller lidt smertefuldt for nogle, men er hurtigt overstået. Ofte kommer der en lille smule blødning efter løsningen, hvilket er helt ufarligt. Der er evidens for at hindeløsning øger din chance for at gå spontant i fødsel, især hvis du er gået over din termin og det er da også et tilbud på langt de fleste fødesteder.

 

Hvorfor vælge en jordemoder til graviditetsmassage?

Graviditeten er en stor udviklingsproces, som alle kommende mødre gennemgår i løbet af graviditetens 9 måneder. Det er igennem denne proces, at du modnes og bliver parat til fødslen og mødet med dit barn. Som jordemoder tager jeg altid udgangspunkt i din graviditet og dit barn i maven. Hos mig er der tid til en snak om de tanker, som rør sig hos dig omkring din graviditet, dit barns trivsel netop nu eller den kommende fødsel. Jeg glæder mig til at møde dig og dit barn i maven. Velkommen hos jordemoderen.